úterý 12. července 2016

Minimal makeup bag

V průběhu let se se mi nahromadila spousta kosmetiky, kterou jsem si buď koupila nebo dostala, ale v konečném důsledku jí používám jen malou část, protože nerada chodím „moc“ namalovaná. Navíc to není kosmetika ani trochu ohleduplně vyrobená, ale plná aninechcivědětjaké chemie.

Jenže jak už jsem tu kdysi psala, velice nerada vyhazuju věci, které se ještě dají použít a tak čekám, až všechno zdárně vypotřebuji (u všech hnědých stínů, které vlastním, to bude trvat pravděpodobně celé věky). Ráda bych všechna chemická líčidla nahradila veganskými značkami a přírodní kosmetikou šetrnou k přírodě.


Pleť. Kdysi jsem používala makeup, ale posledních pár let se cítím, jako kdybych nosila masku. Proto začnu jen korektorem (Maybelline Affinitone), pak trochu pudru (Bourjouis healthy balance) a když chci vypadat opravdu hezky, mám po ruce minerální pudrový makeup (Mary Kay). Mimochodem, existuje nějaký přírodní a dobře krycí korektor na kruhy pod očima?


Oči. Začínám obočím, které trochu dokreslím hnědým stínem (Artdeco). Pak jsou na řadu oči. Zkoušela jsem objevit kouzlo kleštiček na řasy, ale nějak to nevyšlo. V létě nosím většinou jen řasenku (Loreal) a sem tam tenkou černou linku nad vrchními řasami. Nejraději mám oční linky ve fixu (Essence, ale popravdě v ostatních značkách nevidím zas takový rozdíl) nebo gelové (Maybelline). Tužku na oči ani tekuté linky už vůbec nepoužívám.


Stíny. Podle mě jich mám hrozně moc a navíc jsou skoro všechny hnědé! Podle mě mi totiž ani jiná barva na očích příliš nesluší. Nejnovějším přírůstkem je čtyřbarevná paletka (Loreal), kterou používám snad nejčastěji. To je asi třikrát do měsíce.


Tváře. Mamince jsem zabavila rozjasňující perličky (Avon) a vybrala jsem si z nich jen ty narůžovělé a teď mají překrásnou barvu podle mých představ. Pak mám jednu tmavější růžovou (Oriflame) a jednu broskvovou která je vyloženě letní barva (Rimmel).


Rty. Nejvíc mám odstínů rtěnek a to je jedna z věcí, pro které mám slabost. Rtěnku často používám i jako tvářenku. Moje oblíbená je tmavě švestková (YSL), červenofialová (Maxfactor) a meruňková (Loreal).


Když se z toho všeho pak seskládá můj kompletní kosmetický arzenál, řekla bych o sobě, že jsem docela minimalista. V případě nutnosti si vystačím jen s korektorem, pudrem, stíny na obočí, řasenkou a rtěnkou. A právě tyto produkty bych co nejdříve chtěla nahradit přírodnějšími alternativami.  


Prozraďte mi, jaké jsou vaše oblíbené pudry, stíny, rtěnky, linky a řasenky od přírodních kosmetických značek?

4 komentáře:

  1. http://www.iherb.com - lze dobře nakoupit přírodní kosmetiku (ale jen do 22 eur, pak by to mohlo jít přes celní úřad), http://www.delarom.cz, Dr. Hauschka, Lavera, Nobilis Tilia
    Přírodní řasenky se mohou rozmazávat mnohem snadněji než ty nepřírodní, někdy se mohou trochu drolit, obzvlášť pokud jsou staré. Je dobré dbát na datum spotřeby, který je u přírodní kosmetiky kratší.

    OdpovědětVymazat
  2. Já už jsem přírodní kosmetikou nahradila skoro všechno, jen nemůžu najít dobře krycí korektor a voděodolnou řasenku, to jsou jediné věci, které mám ještě "chemické". Zatím jsem vyzkoušela značky Lily Lolo a levnější Laveru a obě mi vyhovují, od Lavery používám i krémy a pleťovou vodu a je to fajn :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek! S těmi stíny to mám podobně.. :D

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenomže co teď s nimi? To nespotřebujeme ani za půlku života :)

      Vymazat