Šípky jsem před sušením rozpůlila a s sušičce na ovoce jsem je sušila asi 8 hodin při teplotě 50 - 60 stupňů. Sušené šípky musí být úplně tvrdé a tmavě červené.
Zralé a ještě tvrdé plody se lépe hodí na sušení, zatímco když šípky přejdu mrazem a změknou, jsou zase lepší na marmeládu nebo omáčku.
Šípky jsou zdrojem vitamínu C, který našemu tělo pomáhá odolávat nachlazení, obsahují ale i spoustu jiných důležitých látek jako beta karoten, vitamíny A a K.
A pokud jste četli článek o mém kabátě, určitě jste si všimli, že ho mám zase na sobě, protože je na podzim jako dělaný.
kabát - secondhand
taška - vintage po tetě
šála - pánské H&M
oxfordky - Baťa
kalhoty - Mango
Krásné fotky. Moc díky za inspiraci!
OdpovědětVymazatTaky se chystám na šípky, už na druhé kolo, v tom prvním jsme posbírali jen pár těch nějměkkčích na zkoušku na sirup, který je úplně luxusní, takže si vyžádá další dávku :)
OdpovědětVymazat