středa 5. října 2016
Vanilkový olej
Nikdy jsem nechápala, co na té vanilce všichni mají. Když jsem byla ještě malé děvčátko, vždycky jsem si třeba dávala čokoládovou zmrzlinu, protože vanilková chutnala nijak. Kouzlo vanilky jsem objevila až s prvním opravdickým vanilkovým luskem, který voněl tak, jak vanilka vonět má.
A protože moje láska k vanilce od té chvíle vzrostla mnohonásobně, sypu ji teď skoro do všeho. Nebo ji nakládám do oleje, ze kterého si pak budu míchat sladce vonící krémy.
Vanilkový olej
150 ml mandlového oleje
2 vanilkové lusky
skleněná lahvička
Vanilkové lusky překrojte napůl, podélně je rozřízněte a semínka v ní nechejte. Vložte do lahvičky, přelijte olejem a nechejte asi tři týdny odstát. Každý den lahvičku lehce protřepejte.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat