úterý 22. března 2016

Proč používám olej namísto pleťového krému?


Začalo to tak, že se mi nelíbilo, co všechno se strká do krémů od Nivea a jim podobných. Schválně si zkuste přečíst a s pomocí Googlu rozluštit složení. Navíc mě z nich pleť pnula, a tak jsem jim dala sbohem.
Začala jsem zkoušet pleťové oleje - rakytníkový od Saloos, arganový od Nobilis Tilia a avokádový od Havlíkovy apotéky. Ke klasickým krémům už nemám potřebu se vracet. (Výjimku tvoří jeden přírodní pleťový krém, o kterém napíšu jindy.)

Pleť vždycky pořádně vyčistím, pak použiju svoje doma vyrobené bylinkové tonikum, ještě do vlhké pleti vmasíruju 3 – 4 kapičky oleje a nechám minutku, dvě vsáknout. Olej vodu v pleti uzavře a ta je pak krásně hydratovaná a spokojená. Jen v zimě, když je pod nulou, vynechám vlhčení pleti vodou a použiju rovnou olejíček.

1 komentář:

  1. Já měla a pořád docela mám po zimě úplně odpornou pleť, suchou a zároveň mastnou, plnou divných objektů :D Taky jsem přestala používat všechny možné krémy a momentálně se mažu kokosovým olejem a je to super! Nevím, jestli je to nejlepší volba, ale je to jediná eko-bio čistá věc, co mám zrovna doma!

    OdpovědětVymazat