čtvrtek 2. března 2017

Chia klíčky


Podařilo se mi naklíčit chia semínka. Jednoduše jsem vzala malou mističku, vystlala ji vatou, navlhčila a posypala chia semínky. Každý den jsem semínka vlhčila rozprašovačem a po pár dnech začaly růst první klíčky. Takhle vypadají asi po osmi dnech.
Moc dobré jsou jen tak na chlebu s máslem, ale nelekejte se jejich mírně nahořklé chuti.

4 komentáře:

  1. Vynikající nápad, Kristi, díky... Doposud jsem si takto nechávala vyrůst semínka řeřichy a hořčice, jenže jsem se dozvěděla, že je bych je kvůli onemocnění štítné žlázy jíst neměla, protože na ni působí škodlivě. Semínka chia jsou v pořádku, ale nikdy mě nenapadlo je naklíčit... tak to jdu zkusit teď. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já je zrovna tento týden naklíčila omylem! Na mističku s chia, co si dávám do jogurtu jsem dala omylem vlhké víčko a ono po týdnu jsme tam měla malou džungli!Dobrý tip klíčit cíleně, pro mě je novinka klíčení chia. Díky!

    OdpovědětVymazat
  3. Já si také zkouším teď pomalinku pěstovat nějaké ty, jak tomu oni říkají microgreens . Myslím si, že je to nejen tedy roztomilé a hezké, když to má člověk v bytě, ale hlavně je to tedy velice zdravé. Takové klíčky jsou pak velice fajn jak do jídla, tak i třeba jako zdravé zobání k TV nebo tak :)

    OdpovědětVymazat