úterý 4. července 2017

(ne)spojenost s Alverde.

Před pěti, šesti lety, když jsem teprve zjišťovala, že nějaká přírodní kosmetika existuje, jsem celkem přirozeně narazila na Alverde. Je to podle mě jedna z nejznámějších "přírodních" značek kosmetiky.
"Přírodní" píšu záměrně s úvozovkami, protože dnes jako přírodní kosmetiku označuji tu, která kromě nosných a esenciálních olejů, výtažků z rostlin a jiných látek přírodního původu neobsahuje už žádnou chemii a tak bych ze svého současného pohledu zařadila Alverde někam na půl cesty.

Začínala jsem s jejich šampony, které příjemně voněly a vlasy po nich byly hezké. Jen se dost rychle mastily a šampon skoro nepěnil.
Potom u mě Alverde upadlo v zapomnění a i když jsem čas od času procházela kolem jejich regálu, nějak mě tahle značka nelákala.


Nedávno jsem opravdu rychle potřebovala koupit novou řasenku. Přečetla jsem si pár z převážně negativních recenzí na ty od Alverde, ale protože jsem opravdu byla v nouzi, stejně jsem si jejich řasenku koupila.
Říkala jsem si, že to přece nebude taková katastrofa. To jsem se ale ošklivě spletla. Na kartáčku zůstává moc barvy, při aplikaci to lehce štípalo, na řasách barva zasychá hrozně dlouho a spodní řasy se během dne dost rozmazávají. Při odličování jsem navíc byla celá od černé barvy (nevím, co tam nasypali), ale chtělo to asi tak dvakrát víc odličovače, než normálně.
Tahle řasenka poputuje do koše.

Taky midošel odličovač a chtěla jsem vyzkoušet něco jiného. Micelární voda mě zaujala už svým jednoduchým obalem, navíc je to jen maličké 100 ml balení. Jenže při pokusu o odlíčení očí jsem hned začala slzet a tak ani tento výrobek nemůžu používat.


Světlým bodem je čtveřice očních stínů, které se mnou bydlí už přes rok. Jsou to čtyři neutrální odstíny béžové a hnědé, celkem dobře pigmentované a příjemně se s nimi pracuje. Světlejší odstíny používám na celé víčko (vždy s bází) a tmavší jako linku nad horními řasami.

Tolik k mé (ne)spokojenosti se značkou Alverde. Jak se k jejich kosmetice stavíte vy? Máte třeba nějaký oblíbený produkt, který by stál za vyzkoušení?

9 komentářů:

  1. Úplně souhlasím! Oční stíny super, po řasence mi slzí oči, šampon mi taky nefungoval a po jednom z jejich make-upů jsem se v obličeji osypala. Deodoranty tak někde na půl cesty. Do sekce odzkoušené a vyhovující dávám ješte jejich minerální pudr a tvářenku. Ty mi zatím vyhovují, ale možná se u dalšího nákupu kouknu i jinam. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zapomněla, že už pár let používám jejich lak na vlasy a s tím jsem spokojená. Je to úplně něco jiného než klasické laky ve spreji, spíš takové lepidlo, ale vlasy drží dobře.

      Vymazat
  2. Já měla od Alverde stíny třpytkové, a strašně mě lechtaly na víčku, navíc jejich výdrž byla strašná. Odličovač mají slušný, jen je třeba před aplikací navlhčit tamponek vodou, jinak se to štípání nedá vydržet. Na co naopak nedám dopustit, je hnědý gel na obočí a báze pod oční stíny, za málo peněz hodně muziky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty moje stíny jsou spíš matné a opravdu je mám ráda. Asi záleží výrobek od výrobku...

      Vymazat
  3. Řasenku jsem také vyhodila. To prostě nešlo.
    Jinak používám micelární vodu s jablkem a limetkou-používám ji na vyčištění pleti ráno. Ta vůně je pro mě ráno úplnou vzpruhou, na oči ji ale nesnesu. Dále jsem vyzkoušela tělový krém s meruňkou a chia, sprchový gel s granátovým jablkem, balzám na rty a hydratační masku a spokojenost.

    OdpovědětVymazat
  4. S pečující kosmetikou jsem vesměs spokojená, z dekorativní jsem měla nějaké rtěnky a ty nic moc, hrozně na rtech vysychaly a žmolkovatěly.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám deodorant, krásně voní, asi jsem s ním spokojená (je to můj první "přírodní" a první deodorant, co není antiperspirant, nemám s čím srovnat) - ale jen tak na klasické chození, na sport atd. je to málo. Jsem spokojená i s dvoufázovým odličovačem očí, pěkně odlíčí, nepálí - ale mě nepálí asi nic. S dekorativkou zkušenost nemám.

    OdpovědětVymazat
  6. Taky používám od Alverde šampóny na vlasy, beru to fázi, než přejdu na úplně přírodní šampóny :D. S kosmetikou nemám vždy úplně nejlepší zkušenosti, ale mám od nich tekutí linky, které poměrně slušně drží (dokonce třeba líp než ty opěvované zebří od Dermacolu). Produkt, který je opravdu dobrý je jejich gel na obočí, jak už přede mnou psala Yvette.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po tom gelu se poohlédnu. A barví nebo je spíš průsvitný?

      Vymazat