pondělí 30. května 2016

Barevná paleta


Myslím si, že barevná paleta má něco do sebe. Jde o to, že si dáte v hlavě dohromady, které barvy vám sluší, což může v konečném důsledku ulehčit přemýšlení nad kdejakou koupí.
Dejme tomu, že se jakž takž orientujete v materiálech (doporučuju poctivě číst cedulky na oblečení), víte, jaké střihy vám sluší a jaké kousky do šatníku zrovna potřebujete. Přičtěte k tomu barevnou paletu a teď si zkuste představit, kolik času tím v konečném důsledku ušetříte.


Barevná paleta by měla sestávat ze dvou, tří základních odstínů (ideálně neutrální barvy) a několika ladících barevných odstínů. U takových kousků je ak zajištěno, že spolu budou vždycky ladit.
Stejně tak s líčením. Kdo potřebuje mít milion rtěnek, když jich stačí pár, ale v těch pravých odstínech?

U mě jako základní odstíny šatníku fungují černá, šedá a tmavě modrá. Doplňující barvy jsou světle modrá, tělová nebo meruňková, hnědá a něco mezi tmavě fialovou a červenou. Vlastním také několik kusů v červené a tmavě zelené, ale mnoho jich vskutku není.
U líčení se držím světlých třpytivých nebo hnědých stínů (pokud na sobě vůbec nějaké mám), řasenky, sem tam černé linky, narůžovělé nebo meruňkové tvářenky a rty nejčastěji v odstínech lesního ovoce.

Máte také svoji barevnou paletu? Jako inspiraci doporučuji Pinterest, odkud zároveň pocházejí všechny fotografie použité v kolážích.

Žádné komentáře:

Okomentovat